Škvarky a čokoláda. Na první pohled možná zvláštně znějící kombinace, která ale chutná dokonale. Přesvědčte se o tom pomocí tohoto receptu.
Ingredience:
- 1/2 šálku arašídového másla
- 3/4 šálku škvarek
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/3 šálku hnědého cukru
- 1 vejce
- 1/2 šálku másla
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Čokoládová náplň
- 1/4 šálku moučkového cukru
- 4 PL másla
- 2 a 1/2 PL neslazeného kakaového prášku
- 2 PL smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Máslo, arašídové máslo a cukr vyšlehejte do krémové a nadýchané konzistence.
- Přidejte vejce a opět promíchejte.
- Přidejte mouku, namleté škvarky a prášek do pečiva.
- Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Pomocí polévkové lžíce vytvořte kuličky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 8-9 minut.
- Po vyjmutí v cukroví udělejte lžící důlek na čokoládu.
- Když škvarkové cukroví chladne, připravte si polevu.
- Do malého hrnce přidejte kakaový prášek, moučkový cukr a smetanu, zahřejte.
- Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Nechte směs přejít do mírného varu a za stálého šlehání asi minutu povařte.
- Odstavte z ohně, přidejte máslo a vanilku.
- Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a směs není hladká.
- Naneste náplň do důlků v cukroví.

Máte rádi slané domácí pečivo? Inspirujte se!

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček