Vůně skořice k vánočním svátkům patří. Vychutnejte si její aroma i chuť prostřednictvím tohoto jednoduchého receptu.
Ingredience:
- 3 vaječné bílky
 - 300 g mletých mandlí
 - 200 g moučkového cukru
 - špetka soli
 - 1/2 čajové lžičky citronové šťávy
 - 1 čajová lžička vanilkového cukru
 - 1 čajová lžička mleté skořice
 
Postup:
- Nejprve ušlehejte bílky se špetkou soli do podoby tuhého sněhu.
 - Následně do sněhu vmíchejte citronovou šťávu a moučkový cukr.
 - Měla by vzniknout pěkná bílá hmota, čím déle mícháte, tím lépe.
 - Pět až šest polévkových lžic této směsi si dejte do samostatné vzduchotěsné nádoby, uzavřete a dejte vychladit.
 - Ke zbytku směsi přidejte mleté mandle, skořici a vanilkový cukr.
 - Vypracujte v těsto.
 - Těsto dejte na přibližně dvě hodiny do chladničky.
 - Předehřejte si troubu na 170 °C.
 - Pracovní plochu si posypejte moučkovým cukrem a těsto rozválejte.
 - Kořeněné cukroví vykrájejte pomocí formičky ve tvaru hvězdičky.
 - Hvězdičky odkládejte na plech s pečícím papírem.
 - Před vložením do trouby cukroví potřete vychladlou bílkovou směsí.
 - Pečte přibližně 15 minut.
 

Zázvor můžete přidat nejen do receptů na kořeněné cukroví nebo perníčky. Upéct si s jeho pomocí můžete i skvělé vánoční zázvorové sušenky.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček