Kromě klasického bílého či červeného vína, můžete při pečení cukroví využít i víno svařené. Tento recept je oblíbený především v německy mluvících zemích.
Ingredience:
- 2 a 1/4 šálku hladké mouky
- 1 šálek másla
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku svařeného vína
- 4 vejce
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 100 g nastrouhané čokolády
Na polevu
- 1 šálek moučkového cukru
- 2 PL svařeného vína
Postup:
- Předehřejte troubu na 180°C a připravte vyšší plech, ve kterém budete toto vínové cukroví péct.
- Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny.
- Přidejte postupně všechna vejce a promíchejte.
- Poté přidejte též mouku, prášek do pečiva, čokoládu a svařené víno.
- Vypracujte v hladké těsto a to poté rozetřete po vymazaném plechu.
- Pečte přibližně 20 minut.
- Nechte vychladnout a v mezidobě si připravte polevu.
- Na polevu smíchejte moučkový cukr se svařeným vínem. Množství vína přizpůsobte koncentraci.
- Potřete jím povrch cukroví a nehte ztuhnout.
- Následně nakrájejte na kosočtverce či další tvary.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček