Jednoduché cukroví se škvarky, které si jistě najde místo na vašem stole.
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 100 g namletých škvarek
- 7 g sušeného droždí
- 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1 PL krystalového cukru
- 1 vejce na potření
- hrubá sůl na posypání
Postup:
- Všechny ingredience, mouku, namleté škvarky, vlažné mléko, droždí, cukr, sůl a vejce smíchejte v míse.
- Důkladně prohněťte a vypracujte v těsto.
- Mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto přibližně hodinu kynout na teplém, místě.
- Vykynuté těsto rozválejte válečkem a čtvercový tvar.
- Těsto přeložte na třetinu, zbytek přeložte na polovinu a znovu na polovinu.
- Těsto znovu rozválejte a přeložení zopakujte.
- Naposledy těsto rozválejte na tloušťku asi tří centimetrů a nožem udělejte na povrchu mělké mřížkové zářezy.
- Kulatým vykrajovátkem nebo hrníčkem vykrájejte kolečka a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.
- Nechte ještě 15 minut kynout.
- V mezidobě si předehřejte troubu na 150 °C.
- Před vložením do trouby potřete škvarkové cukroví vajíčkem a posypte hrubou solí.
- Pečte přibližně 15 minut dozlatova.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček