Příprava: 200 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 210 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 1 plech
Ingredience
- 70 dkg hladké mouky
- 35 dkg moučkového cukru
- 10 dkg másla nebo Hery
- 3 vejce
- 4 lžíce medu
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce jedlé sody
- citronová kůra
- 5 dkg loupaných mletých mandlí
- 1 lžička skořice
- 1 lžička perníkového koření
Na ozdobu:
- loupané mandle
- řídký med (ztuhlý necháme rozehřát)
Postup receptu
- Vypracujeme těsto a necháme ho asi 3 hodiny odležet
- Pak vyválíme a vykrajujeme formičkou perníčkové tvary, které ozdobíme půlkou oloupané mandle
- Vložíme do předehřáté trouby na plechu vyloženém pečícím papírem a upečeme
- Ihned po upečení je potřeme rozšlehaným vejcem