Vánoční plněné rohlíčky

Vánoční plněné rohlíčky
Příprava: 170 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Korpus na plněné rohlíčky pečeme rovněž ve formičkách. Hodí se na ně pouze křehké linecké těsto, které můžeme různě upravit přidáním kakaa, mletých ořechů nebo skořice.

Co budeme potřebovat

  • 600 g hladké mouky (pro hodně křehké těsto část mouky nahraďte solamylem nebo pudinkovým práškem s vhodnou příchutí)
  • 400 g másla nebo rostlinného tuku
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 žloutky

Postup

  • Na vál prosejeme mouku.
  • Přidáme cukr a nakrájený nebo nastrouhaný tuhý tuk.
  • Přidáme žloutek.
  • Do těsta zahněteme další zvolené přísady.
  • Konečky prstů zpracujeme vše jako na drobenku.
  • Pak vše slepíme do hroudy.
  • Těsto zabalíme do fólie nebo mikrotenového sáčku a odložíme do chladu alespoň na 2 hod.
  • Vychlazené linecké těsto rozválíme na plát 3 – 5 mm.
  • Vykrojíme tvar rohlíčku a vtlačíme do formičky. Formičky přeložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě do zrůžovění. Při 180 °C je to zhruba 10-15 minut.
  • Rohlíčky plníme máslovým krémem s různými příchutěmi. Krém by měl být tužší.
  • Nanesený krém necháme v chladu ztuhnout.
  • Nakonec rohlíčky pokapeme nebo přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme některými drobnými kupovanými ozdobami.
Plněné a polo máčené vánoční cukroví.
Zdroj: homebaking.at

Pokud nemáte formu na ravioly, i tak si můžete tyto úžasné plněné mušličky vyrobit.
Jednoduše vykrojená kolečka po naplnění překládejte na polovinu a ozdobte kraje vidličkou.
Čím menší mušličky vyrobíte, tím slavnostnější vzhled získáte.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.