Korpus na plněné rohlíčky pečeme rovněž ve formičkách. Hodí se na ně pouze křehké linecké těsto, které můžeme různě upravit přidáním kakaa, mletých ořechů nebo skořice.
Co budeme potřebovat
- 600 g hladké mouky (pro hodně křehké těsto část mouky nahraďte solamylem nebo pudinkovým práškem s vhodnou příchutí)
- 400 g másla nebo rostlinného tuku
- 200 g moučkového cukru
- 2 žloutky
Postup
- Na vál prosejeme mouku.
- Přidáme cukr a nakrájený nebo nastrouhaný tuhý tuk.
- Přidáme žloutek.
- Do těsta zahněteme další zvolené přísady.
- Konečky prstů zpracujeme vše jako na drobenku.
- Pak vše slepíme do hroudy.
- Těsto zabalíme do fólie nebo mikrotenového sáčku a odložíme do chladu alespoň na 2 hod.
- Vychlazené linecké těsto rozválíme na plát 3 – 5 mm.
- Vykrojíme tvar rohlíčku a vtlačíme do formičky. Formičky přeložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě do zrůžovění. Při 180 °C je to zhruba 10-15 minut.
- Rohlíčky plníme máslovým krémem s různými příchutěmi. Krém by měl být tužší.
- Nanesený krém necháme v chladu ztuhnout.
- Nakonec rohlíčky pokapeme nebo přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme některými drobnými kupovanými ozdobami.
Pokud nemáte formu na ravioly, i tak si můžete tyto úžasné plněné mušličky vyrobit.
Jednoduše vykrojená kolečka po naplnění překládejte na polovinu a ozdobte kraje vidličkou.
Čím menší mušličky vyrobíte, tím slavnostnější vzhled získáte.