Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 750 ml vroucí vody
- 350 ml jamajského rumu
- 3 lžičky sypaného černého čaje
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce zázvorového nebo javorového sirupu (koupíme ve specializovaných obchodech)
- 2 lžičky cukru
- na ozdobu 2 karamboly
Postup receptu
- Vroucí vodou zalijeme černý čaj, necháme asi 4 minuty louhovat a přecedíme do hrnce
- Přidáme sirup, med, rum a společně prohřejeme
- Okraj skleniček, ve kterých budeme punč podávat, navlhčíme vodou
- Na talíř nasypeme cukr a okraje skleniček do něj ponoříme
- Necháme zaschnout
- Do skleniček opatrně nalijeme horký punč, ozdobíme plátky karamboly a podáváme