Tento recept může okouzlit všechny, kdo mají rádi pálivé pokrmy. Směs lilku, červené řepy, bylinek a feferonek roztočí chuťové buňky na maximum.
Ingredience:
- 2 červené řepy
 - 2 lilky
 - 20 g prolisovaného česneku
 - 10 g najemno nasekané šalotky
 - 80 g feferonek
 - 80 g sýru feta
 - 1 dl olivového oleje
 - 60 g balsamikového octa
 - sůl
 - pepř
 - řeřicha
 
Postup:
- Lilky si rozřízněte podélně na 4 díly, řepu si umyjte a odřízněte kořeny.
 - Marinádu si vytvořte smícháním poloviny olivového oleje, soli, česneku a pepře.
 - Lilek i řepu do této směsi namočte. Řepu si zabalte do alobalu.
 - Dejte péct do předehřáté trouby na 200°C.
 - Lilek z trouby vytáhněte po 20 minutách, řepu nechte péct dalších 30 – 40 minut.
 - Vnitřek lilku si vydlabejte ze slupky a rozmixujte.
 - Jakmile bude řepa měkká, oloupejte ji a dejte do mixéru.
 - Dochuťte balzamikovým octem, solí, pepřem, přidejte šalotku a zjemněte zbytkem olivového oleje.
 - Směs servírujte ozdobenou nasekanými feferonkami, kousky sýru feta a řeřichou.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček