Tradiční italská vejce zvaná Orsini

Tradiční italská vejce zvaná Orsini
Příprava: 5 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 vajec
  • 5 dkg másla
  • 10 dkg strouhaného čedaru
  • sůl

Postup receptu

  1. Z vajec oddělíme bílky (žloutky je nejlepší nechat ve skořápkách) a ušleháme z nich tuhý sníh, který upravíme na velkou pánev vymaštěnou máslem
  2. Povrch urovnáme, na okraji ve velkých vzdálenostech uděláme ve sněhu důlky, do kterých dáme žloutky a osolíme
  3. Mezi žloutky nasypeme strouhaný čedar nebo jiný tvrdý sýr, pánev položíme do teplé trouby a zapékáme tak dlouho, až sníh ztuhne (asi 10 minut)
  4. Podle potřeby dosolíme, zdobíme zeleninou a podáváme s pečivem
Tip: Hluboké pánve zažívají stále větší oblibu. Hodí se i k přípravě tohoto jídla. Pokud je ještě nemáte, popřemýšlejte o jejich pořízení!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.