Křehká pečená cuketa, nádherně se roztékající mozzarella, pálivé Tabasco a vejce dohromady vytváří bohatý a lahodný pokrm, který by neměl chybět na vašem stole!
Ingredience
- 2 malé cukety, oříznuté a nakrájené na 0,5 cm tlustá kolečka
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- mořská sůl
- 2 lžičky Tabasca
- 4 vejce
- 2/3 šálku nakrájené čerstvé mozzarelly
- čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Připravte si pečicí plech s okrajem a dvě oválné zapékací misky vhodné do trouby.
- Středně velkou pánev dejte na střední plamen.
- Přidejte 1 lžíci olivového oleje a asi polovinu cuketových koleček (cuketa se nebude dobře restovat, pokud bude pánev přeplněná, takže je nejlepší ji opékat po dávkách); posypte špetkou mořské soli.
- Restujte, dokud není každá strana cukety dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
- Opakujte se zbylými cuketami.
- Rozdělte cuketu na 2 porce a naskládejte ji na dno a podél okrajů zapékacích misek.
- Každou zapécí misku pokapejte lžící Tabasca a do každé přidejte 2 vejce.
- Vejce posypte mořskou solí.
- Zapékací misky položte na plech s okrajem a vložte do trouby.
- Pečte 9 minut, vyjměte z trouby a rozdělte mozzarellu mezi obě misky, přičemž ji naskládejte kolem vajec.
- Vraťte do trouby a pečte, dokud bílky neztuhnou – ještě 3 – 6 minut.
- Vyjměte z trouby, posypte černým pepřem podle chuti a ihned podávejte.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček