Velikonoční nádivka s houbami

Velikonoční nádivka s houbami
Příprava: 30 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 30 dkg uzeného bůčku (nebo jiného vařeného uzeného masa)
  • čerstvé nebo sušené houby
  • máslo
  • 5 housek
  • 2-3 lžíce hrubé krupice
  • 3 dl mléka
  • 4 vejce
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • česnek
  • mletý pepř.

Postup receptu

  1. Housky nakrájíme na plátky a provlhčíme mlékem
  2. Houby povaříme ve slané vodě (sušené předem namočíme) nebo podusíme a pak rozkrájíme na drobné kousky
  3. Přidáme je k namočeným houskám, promícháme a přidáme prolisovaný česnek, rozšlehaná vejce, na kostičky pokrájené maso, krupici, osolíme, opepříme a dobře promícháme
  4. Směs vložíme do vymazaného pekáčku a upečeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.