Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 6 rohlíků
- 1,5-2 hrnky mléka
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 menší hlávka kapusty (můžeme nahradit hlávkovým zelím, květákem, apod).
- 1 hrnek kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), kterou buď uvaříme a nakrájíme na kostičky nebo syrovou nahrubo nastrouháme na nudličky
- sůl
- muškátový květ
- 15 dkg anglické slaniny
- 2 cibule
- 10 dkg sýra
- 2 lžíce másla.
Postup receptu
- Rohlíky nakrájíme na tenké plátky, zalijeme je vlahým osoleným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a necháme stát nejméně půl hodiny, aby nasákly
- Pak je okořeníme muškátovým květem a prolisovaným česnekem
- Kapustu uvaříme vcelku v osolené vodě
- Necháme okapat, pokrájíme na tenké nudličky a promícháme s kořenovou zeleninou, nadrobno pokrájenou cibulí, na nudličky pokrájenou slaninou a na menší kostičky pokrájeným sýrem
- Do rohlíků vmícháme tuhý sníh z bílků a polovinu rozložíme do tukem vymazaného pekáče
- Na rohlíky navršíme zeleninovou směs a poklademe zbývajícími rohlíky
- Pokapeme rozehřátým máslem a upečeme dozlatova