Velikonoční nádivka z housek

Velikonoční nádivka z housek
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 ks bílého pečiva (housky nebo rohlíky)
  • 5 vajec
  • mléko dle potřeby
  • 20 dkg vařeného uzeného masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • pažitka
  • muškátový květ
  • pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Pečivo nakrájíme na plátky nebo kostičky a necháme je provlhnout rozmočit v mléce rozmíchaném s vejci
  2. Mezitím na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a na ní na kostičky nakrájené uzené maso nebo salám
  3. Opečené maso přidáme do rozmočeného a rozmělněného pečiva, dochutíme prolisovaným česnekem, muškátovým květem, pepřem a solí a vmícháme hodně nasekané pažitky
  4. Promícháme a vložíme do vymazaného pekáčku a upečeme dočervena

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.