Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 8 ks bílého pečiva (housky nebo rohlíky)
- 5 vajec
- mléko dle potřeby
- 20 dkg vařeného uzeného masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- pažitka
- muškátový květ
- pepř
- sůl.
Postup receptu
- Pečivo nakrájíme na plátky nebo kostičky a necháme je provlhnout rozmočit v mléce rozmíchaném s vejci
- Mezitím na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a na ní na kostičky nakrájené uzené maso nebo salám
- Opečené maso přidáme do rozmočeného a rozmělněného pečiva, dochutíme prolisovaným česnekem, muškátovým květem, pepřem a solí a vmícháme hodně nasekané pažitky
- Promícháme a vložíme do vymazaného pekáčku a upečeme dočervena