Nemáte chuť na kuře s nádivkou, raději dáváte přednost něčemu lehčímu ? Pečené kuře s česnekem a rozmarýnem bude ta pravá volba pro Vás, jeho příprava je zcela nenáročná.
Ingredience
- 1 kuře v celku
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 hlavička česneku, rozkrojená napůl
- 3 stroužky česneku, utřeného
- 2 citrony (chemicky neošetřené), nakrájené na polovinu
- 1 citron, nakrájeny na plátky
- 2 lžičky strouhané citrónové kůry
- 4 lžíce másla
- 200 ml bílého vína
- 2 cibule, nakrájené na čtvrtky
- mořská sůl
- drcený pepř
Postup
- Máslo smícháme se sekaným rozmarýnem, s 3 stroužky česneku, solí, pepřem a citronovou kůrou.
- Směs napěchujte pod kůži kuřete, především pod prsa.
- Část směsi dejte i dovnitř kuřete, přidejte 2- 3 cibule, 1/2 česneku, plátky citrónu a větvičky rozmarýnu.
- Kuře vložte do pekáčku, přidejte zbytek citrónu, cibule, česneku a bylinek.
- Přidejte víno a trošku vody, pečte při 180 °C asi 1,5 – 2 hodiny do zlatova.
- Z upečeného kuřete vyjměte cibuli a koření.
- Velikonoční pečené kuře můžeme servírovat s bramborami dušenými ve vlastní šťávě nebo zapečenou bramborovou kaší.

Vyzkoušejte třeba naše skvělé recepty na brambory dušené ve vlastní šťávě, které si můžete ke kuřeti dát jako přílohu.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček