Na internetu najdete mnoho inspirace a receptů. Zatímco někteří si dělají těsto od základů sami, jiní se spoléhají na chlebovou směs v sáčku, díky které je postup o mnoho jednodušší. Tak jako v našem receptu.
Ingredience
- 500 g směsi na domácí chléb v sáčku
- 350 g uzeného masa v celku
- světlé pivo na těsto
Postup
- Přímo na směsi máte uvedený návod, jak zpracovat chléb. Ideální je do těsta přidat i pivo, protože pravý recept na plecovník uvádí, že se těsto připravuje s pivem.
- Uvařte si uzené maso a nakrájejte ho na větší kousky.
- Jakmile vám těsto nakyne, rozválejte ho na plát tlustý zhruba 5 milimetrů a široký asi 20 centimetrů.
- Uzené maso rozložte po těstě, klidně přidejte i klobásy, a pak těsto srolujte do tvaru chleba.
- Velikonoční plecovník nechejte ještě 15 minut nakynout.
- Mezitím si rozehřejte troubu na 180°C a plecovník z kynutého těsta pečte dozlatova.
- Poté ho nechejte vychladnout a nakrájejte na plátky jako chleba.

Velikonoce jsou svátky, kdy si dopřáváme dobrého jídla. Inspirujte se také našimi recepty na vynikající nádivku, kterou pohostíte celou rodinu.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček