Příprava: 40 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 1/2 kg vepřové pečeně (bez kosti)
- 400 ml masového vývaru
- 1 bobkový list
- 2 hřebíčky
- 5 kuliček celého pepře
- sůl
- 5 kuliček nového koření
- 2 chilli papričky
- 1 lžíce solamylu
- olej
Postup receptu
- Maso omyjeme,osušíme a osolíme
- Na pánvi nebo pekáčku rozehřejeme olej a maso zrpudka opečeme ze všech stran
- Pečeni podlijeme polovinou vývaru ,přidáme ,koření a najemno nasekané papričky
- Pečeme při cca 180° C přibližně 1 a 1/2 hodiny za občasného přelévání šťávou
- Maso po upečení uchováme v teple a ke šťávě v pekáčku přilijeme dalších 200 ml masového vývaru, zahustíme solamylem a podle chuti ještě dosolíme