Vepřová pečeně

Vepřová pečeně
Příprava: 40 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 1/2 kg vepřové pečeně (bez kosti)
  • 400 ml masového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 2 hřebíčky
  • 5 kuliček celého pepře
  • sůl
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 chilli papričky
  • 1 lžíce solamylu
  • olej

Postup receptu

  1. Maso omyjeme,osušíme a osolíme
  2. Na pánvi nebo pekáčku rozehřejeme olej a maso zrpudka opečeme ze všech stran
  3. Pečeni podlijeme polovinou vývaru ,přidáme ,koření a najemno nasekané papričky
  4. Pečeme při cca 180° C přibližně 1 a 1/2 hodiny za občasného přelévání šťávou
  5. Maso po upečení uchováme v teple a ke šťávě v pekáčku přilijeme dalších 200 ml masového vývaru, zahustíme solamylem a podle chuti ještě dosolíme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.