Štěstí na Nový rok přináší prasátko, tedy vepřové maso. Vyzkoušejte tento recept na pečení na houbách a mrkvi s bramborami, který je nejen snadný na přípravu, ale i velmi chutný.
INGREDIENCE
- 800 g vepřové pečeně
- 400 g mladé mrkve
- 200 g směsi hub
- 600 g brambor
- sůl
- mletý pepř
- 60 g másla
- cibule
- slunečnicový olej
- čerstvý rozmarýn
POSTUP
- Maso svážeme provázkem, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle.
- Potom maso přendáme do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečeme při 170 stupních Celsia.
- Mezitím nakrájíme cibuli, mrkev, houby a opékáme je na másle asi tři minuty.Dochutíme solí, pepřem a přidáme do zapékací mísy k masu.
- Spolu pečeme asi 80 minut.
- Brambory omyjeme, dáme na plech, osolíme a pokapeme olejem.
- Pečeme je v troubě spolu s masem asi 45 minut.
- Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, s houbami, čerstvým rozmarýnem a pečenými bramborami.
Vyzkoušejte i naše recepty na znojemskou omáčku nejen z hovězí pečeně. Pochutnáte si!