Vepřová pečeně s mrkví a houbami

Vepřová pečeně s mrkví a houbami

Štěstí na Nový rok přináší prasátko, tedy vepřové maso. Vyzkoušejte tento recept na pečení na houbách a mrkvi s bramborami, který je nejen snadný na přípravu, ale i velmi chutný.

INGREDIENCE

  • 800 g vepřové pečeně
  • 400 g mladé mrkve
  • 200 g směsi hub
  • 600 g brambor
  • sůl
  • mletý pepř
  • 60 g másla
  • cibule
  • slunečnicový olej
  • čerstvý rozmarýn

POSTUP

  • Maso svážeme provázkem, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle.
  • Potom maso přendáme do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečeme při 170 stupních Celsia.
  • Mezitím nakrájíme cibuli, mrkev, houby a opékáme je na másle asi tři minuty.Dochutíme solí, pepřem a přidáme do zapékací mísy k masu.
  • Spolu pečeme asi 80 minut.
  • Brambory omyjeme, dáme na plech, osolíme a pokapeme olejem.
  • Pečeme je v troubě spolu s masem asi 45 minut.
  • Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, s houbami, čerstvým rozmarýnem a pečenými bramborami.
Pečené vepřové maso se zeleninou v pekáčku.
www.dia.hnonline.sk

Vyzkoušejte i naše recepty na znojemskou omáčku nejen z hovězí pečeně. Pochutnáte si!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.