Není nic jednoduššího, než připravovat jakýkoliv pokrm rychle a bez zbytečně velkého množství nádobí. Kdo to potom má umývat že? Tento pokrm zvládnete v troubě a stačí vám na to jediný pekáč.
Ingredience:
- 800 g vepřové pečeně (může být i krkovice či plec)
 - 2 hrnky dlouhozrnné rýže
 - 2 středně velké cibule
 - 1 lžička kurkumy
 - sůl podle chuti
 - 1/4 lžičky mletého černého pepře
 - 3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
 - 4 hrnky zeleninového vývaru
 - 1 lžička tymiánu
 
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou a dáme na sporák.
 - Přivedeme k varu a vaříme po dobu 30 minut, přičemž po celou dobu pravidelně odebíráme pěnu.
 - Rýži dáme do sítka a důkladně proplachujeme, dokud voda, která z ní bude vytékat nebude úplně čirá.
 - Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli.
 - Dusíme do změknutí, přidáme rýži a pár minut opékáme, dokud rýže nezesklovatí.
 - Dochutíme solí, černým pepřem, kurkumou a tymiánem. Sundáme ze sporáku.
 - Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a připravíme zapékací mísu.
 - Kousky masa scedíme a vložíme do zapékací mísy. Zasypeme rýží, zalijeme zeleninovým vývarem a promícháme.
 - Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 25 minut, dokud se rýže neuvaří.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček