Vepřová pečeně zapečená se sýrem

Vepřová pečeně zapečená se sýrem
Příprava: 5 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 800 g vepřové pečeně s kostí
  • 50 g sádla
  • 70 g strouhaného sýra
  • 1 vejce
  • sůl
  • kmín
  • pepř

Postup receptu

  1. Maso osolte, okmínujte, opepřete a dejte péct na sádle vymazaném pekáčku do předem vyhřáté trouby – ideální teplota pro pečení je 200 °C
  2. Podle potřeby podlévejte masovým vývarem
  3. Když je maso téměř měkké, potřete ho rozšlehaným vejcem smíchaným se strouhaným sýrem a pečte, dokud povrch nezezlátne
  4. Výborné jsou k tomu šťouchané brambory nebo bramborová kaše a okurkový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.