Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg vepřové plece
- sůl
- mletý pepř
- mletá sladká paprika
- 10 dkg mrkve
- 2 cibule
- 20 dkg rajčat
- 2 dkg tuku
- 1 dl vody s citronovou šťávou (nebo bílého vína)
- 1 dl smetany
Postup receptu
- Maso osolíme, opepříme, posypeme paprikou a vložíme do kastrolku
- Obložíme je nakrájenou mrkví, cibuli a rajčaty, přelijeme rozehřátým tukem, podlijeme vínem nebo vodou s citronem a dusíme pod pokličkou do změknutí
- Občas obrátíme a podle potřeby znovu podlijeme
- Měkké maso vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme, přidáme smetanu a sůl
- Vložíme na plátky pokrájené maso a prohřejeme
- Příloha: rýže, těstoviny