Vepřová roláda se špenátem a čerstvými bylinkami

Vepřová roláda se špenátem a čerstvými bylinkami

Vepřová pečeně plněná špenátem, smetanovým sýrem, jarní cibulkou a čerstvými bylinkami a pečená do dokonalosti je skvělý recept, který můžete použít třeba na velké rodinné setkání. Všichni si pochutnají!

Co budete potřebovat

  • 250 g mraženého nakrájeného špenátu, rozmraženého a vymačkaného od přebytečné tekutiny
  • 85 g smetanového sýra
  • 4 střední jarní cibulky, nakrájené
  • 1/4 šálku nasekaných čerstvých lístků bazalky
  • 2 až 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1 a 1/2 lžičky nasekaných čerstvých listů estragonu
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 vepřová pečeně bez kosti o hmotnosti cca 1,5 – 2 kg, zbavená tuku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/8 lžičky pepře

Postup

  • Předehřejte troubu na 160 °C.
  • Připravte si pečící plech s roštem a rošt postříkejte olejem ve spreji.
  • V malé misce smíchejte špenát, smetanový sýr, jarní cibuli, bazalku, česnek, estragon a kajenský pepř.
  • Vepřové maso podélně rozřízněte, ale ne úplně až na druhý konec.
  • Maso otevřete jako knihu a paličkou na maso ho naklepejte na tloušťku cca 1 cm.
  • Vepřové maso posypte solí a pepřem.
  • Na maso rovnoměrně nandejte špenátovou směs.
  • Začněte rolovat dlouhou stranou a srolovanou roládu pevně svažte kuchyňským provázkem v 5 cm rozestupech.
  • Umístěte roládu na rošt v pekáči.
  • Vložte do ní teploměr na maso tak, aby jeho špička byla v nejtlustší části masa a nezůstávala v náplni.
  • Pečte odkryté 1 hodinu.
  • Poté zvyšte teplotu trouby na 190 °C.
  • Pečte dalších 10 až 25 minut, nebo dokud roláda nezhnědne a teploměr neukáže 62 °C.
  • Volně přikryjte alobalem a nechte stát alespoň 3 minuty.
  • Před krájením odstraňte provázek.
  • Dobrou chuť!
Vepřová pečeně plněná špenátem, smetanovým sýrem, jarní cibulkou a čerstvými bylinkami na prkýnku s příborem.
www.bettycrocker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.