Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- sůl
- kmín
- 3 kuličky celého pepře
- 3 kuličky nového koření
- lžička zázvoru
- 2 cibule
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 2 lžíce sádla
- 1/4 l světlého piva
- chlebové kůrky
- 2 lžíce strouhaného perníku
- citronová šťáva
Postup receptu
- Kotlety naklepeme, nařízneme, aby se nekroutily, osolíme a na tuku po obou stranách opečeme
- Kotlety vyjmeme, na tuku osmahneme na nudličky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou zeleninu
- Vložíme kotlety, podlijeme částí piva a dusíme doměkka
- Během dušení podle potřeby podléváme pivem
- Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme nastrouhaný chléb a perník a omáčku provaříme do zhoustnutí
- Pak omáčku procedíme na maso, podle potřeby zředíme ještě pivem, dochutíme solí a citronovou šťávou
- Příloha: knedlíky