Kromě těstovin, rýže či houskového knedlíku chutná tento pokrm velmi dobře také s noky. Výhodou je, že můžete jednoduše vše připravit v jednom hrnci.
Ingredience:
- 700 g vepřového masa, například plece, kýty či kotlet
- 1/4 šálku cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek bílého řeckého jogurtu
- 1 PL olivového oleje
- 3 PL rajčatového pyré
- 3 čajové lžičky sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- Omyté vepřové maso nakrájejte na menší kousky.
- V hlubší pánvi či hrnci zahřejte olej a zlehka na něm vepřové maso orestujte, přibližně 5 minut.
- Maso vyjměte a do hrnce vložte zesklovatět nakrájenou cibuli.
- Přidejte prolisovaný česnek, rajčatové pyré, sůl a pepř.
- Povařte přibližně 2 minuty.
- Směs zaprašte sladkou paprikou a promíchejte.
- Následně přilijte kuřecí vývar, přidejte směs k varu a vložte do hrnce noky.
- Vařte, dokud noky nezměknou.
- Vložte zpět do hrnce vepřové maso a krátce povařte.
- Na závěr přimíchejte řecký jogurt.

Na paprice lze připravit nejen maso vepřové, ale také kuřecí či slepičí. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na slepici na paprice!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček