Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg vepřového masa z kýty
- 10 dkg sýra Eidam nebo Gouda
- 4 menší cibule
- 4 menší rajčata
- 4 žampiony nebo jiné houby
- kmín
- mletá sladká paprika
- pepř
- sůl
- 30 dkg kysaného zelí
- olej
- alobal
Postup receptu
- Maso předem nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, pokapeme nebo potřeme olejem a necháme v chladu odležet
- Pak je nakrájíme na kostky, sýr, zeleninu a houby nakrájíme na kousky ve velikosti přiměřené kouskům masa a vše střídavě napichujeme na jehly nebo špejle
- Špízy posypeme drceným kmínem, paprikou, pepřem a osolíme
- Okapané kysané zelí podle potřeby překrájíme, promícháme s cibulí nakrájenou nadrobno a rozdělíme na 4 díly přiměřeně velkých a tukem vymazaných alobalů
- Na zelí položíme ražniči, která pokapeme olejem a důkladně zabalíme
- Pečeme na pekáči v troubě nebo pod domácím či na venkovním grilu
- Před dopečením alobaly otevřeme a dopečeme, aby maso získalo kůrku
- Příloha: chléb, brambory
- Obměna: kysané zelí můžeme nahradit lečem nebo jinou zeleninovou směsí