Tato pochoutka vám podráždí chuťové buňky, protože co je lepšího než dušené masíčko, které je šťavnaté a lahodné.
Ingredience:
- 600 g vepřového masa
- 200 g uzené slaniny
- 6 – 8 stroužků česneku
- 2 větší cibule
- 3 sušené chilli papričky
- 1 bobkový list
- 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 50 ml červeného vína
- 350 ml vývaru (vepřového nebo hovězího)
- 2 hrnky dlouhozrnné rýže
- 4 hrnky vody
- 3 lžíce oleje
Postup:
- Maso nakrájíme na stejně velké kousky a slaninu na středně velké kostičky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu s masem a necháme restovat.
- Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, prolisovaný česnek, rajčatovou pastu a vaříme asi 3 – 4 minuty.
- Okořeníme, přihodíme nasekané chilli papričky, přilijeme víno s vývarem, promícháme a necháme vařit na mírném ohni, dokud není maso měkké.
- Musíme ale hlídat, aby bylo měkké a zároveň šťavnaté, nikoliv vysušené.
- Když máme hotovo, odstavíme maso z plotny a uvaříme si rýži.
- Do hrnce dáme 2 hrnky rýže, přelijeme 4 hrnky vody a přivedeme k varu.
- Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až se vstřebá voda.
- Pokud máme rýžovar, připravíme rýži v něm.
- Pak už jen stačí promíchat rýži s masem a servírovat.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček