Chcete-li vyzkoušet netradiční způsob přípravy, zapečte rýži v troubě. Maso jako takové lze rovněž nahradit konzervou či klobásou.
Ingredience
- 300 g rýže
- 400 g vepřové konzervy či klobásy
- 2 pórky
- 1 cibule
- 4 šálky vývaru
- 1 šálek mraženého hrášku
- 40 g másla
- sůl
- pepř
- strouhaný parmezán
- nasekaná čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu s ventilátorem na 180°C.
- Mezitím si v hrnci na másle zlehka orestujte maso z vepřové konzervy či klobásu.
- Následně maso z pánve odstraňte a orestujte nakrájenou cibuli a pórek, osolte a opepřete.
- Přisypte rýži, přilijte vývar, přidejte vepřové maso a důkladně promíchejte.
- Vložte pokličkou přiklopený hrnec do předehřáté trouby na přibližně 15-20 minut, než rýže změkne a vývar se vyvaří.
- Přidejte hrášek, parmezán a nechte v troubě několik minut odpočinout, než se hrášek ohřeje.
- Servírujte posypané parmezánem a čerstvou petrželkou.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček