Příprava: 30 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 12
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 1 plech
Ingredience
- 30 dkg hladké mouky
- 25 dkg másla nebo rostlinného tuku
- 6 lžic bílého vína (lze použít i červené, ale cukroví je pak zabarvené)
Na obalení:
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
Postup receptu
- Do mouky nasekáme změklý tuk a přidáme víno
- Vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme v chladu nejméně 2 hodiny odpočinout
- Pak ho vyválíme na slabý plát a formičkou vykrajujeme menší tvary
- Upečeme dorůžova na vymazaném plechu a ihned po upečení je ještě horké obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem