Jednoduché křehké cukroví z bílého vína

Jednoduché křehké cukroví z bílého vína
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 12
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 1 plech

Ingredience

  • 30 dkg hladké mouky
  • 25 dkg másla nebo rostlinného tuku
  • 6 lžic bílého vína (lze použít i červené, ale cukroví je pak zabarvené)

Na obalení:

  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr

Postup receptu

  1. Do mouky nasekáme změklý tuk a přidáme víno
  2. Vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme v chladu nejméně 2 hodiny odpočinout
  3. Pak ho vyválíme na slabý plát a formičkou vykrajujeme menší tvary
  4. Upečeme dorůžova na vymazaném plechu a ihned po upečení je ještě horké obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.