Višňový sirup

Višňový sirup
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Tento sirup má vše! Je nakyslý, sladký, trochu květinový, mírně povzbuzující a dodává zajímavý rozměr široké škále nápojů. Můžete ho použít místo citronové šťávy nebo v kombinaci s ní k dochucení a rozjasnění všeho od sklenice sodovky až po gin s tonikem. Navíc v lednici vydrží až měsíc.

INGREDIENCE

  • 300 g cukru
  • 360 ml vody
  • 425 g vypeckovaných višní

POSTUP

  1. Vložte všechny ingredience do malého hrnce.
  2. Dejte na středně vysokou teplotu a přiveďte k varu.
  3. Snižte teplotu, abyste udrželi var, a za občasného míchání vařte 10 minut, dokud tekutina nezíská jasně červenou barvu.
  4. Nechte zcela vychladnout a poté uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici až měsíc.
Sirup z višní ve sklenici se lžičkou s vedle položenými čerstvými višněmi.
www.umamigirl.com

K tomuto koláči by sedla i výborná káva. Podívejte se na naši recenzi nejlepších kávovarů DeLonghi. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.