Netradiční karbanátky z vloček a zeleniny

Netradiční karbanátky z vloček a zeleniny
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1,5 hrnku předem namočených ovesných vloček
  • 3 hrnky vody
  • 1 balíček mražené zeleninové směsi (30 dkg)
  • 1 kostka masoxu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 10 dkg salámu
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 1 lžička Solamylu
  • grilovací koření
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • tuk na smažení

Postup receptu

  1. Vločky předem namočené ve vodě (nejméně 3 hodiny, nejlépe přes noc) smícháme se zeleninou, podle potřeby ještě mírně zalijeme vodou, přidáme masox a uvaříme doměkka
  2. Do vločkové směsi vmícháme prolisovaný česnek, vejce, nadrobno pokrájenou cibuli, najemno pokrájený salám, mouku, Solamyl, grilovací koření, sůl, pepř a majoránku
  3. Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama karbanátky (neobalujeme je) a ihned je osmažíme z obou stran na horkém tuku dorůžova
  4. Příloha: brambory, zeleninový salát
  5. Obměna: karbanátky obalíme v trojobalu nebo v těstíčku, můžeme přidat i dušené houby

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.