Volské oko v toastu

Volské oko v toastu
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Tento recept na sendvič se sázeným vejcem je skvělým a jednoduchým jídlem! Pro tuto rychlou a snadnou snídani můžete použít jakýkoli druh chleba nebo sýra. Jako výživnou snídani podávejte s ovocem, zeleninou a šťávou/domácí limonádou.

Co budeme potřebovat

  • 2 vejce
  • 4 plátky toustového chleba
  • 2 lžíce másla
  • 4 plátky sýra (Eidam, Čedar, Mozzarella, Roquefort)
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • pažitka
  • sůl, pepř

Postup

  1. Uprostřed všech 4 krajíců vyřízneme kolečko velké asi jako žloutek.
  2. Vždy jednu stranu krajíce namažeme máslem a ještě ho pomažeme pomazánkovým máslem a posypeme pažitkou a přidáme plátky sýra, tak abychom nezakryli díru uprostřed sendviče.
  3. Krajíce přitiskneme namazanými stranami k sobě, vzniknou tedy jakési 2 sendviče s dírou.
  4. Rozehřejeme trochu másla na pánvi a vložíme sendviče.
  5. Po minutce zalijeme díru v každém sendviči jedním vejcem.
  6. Stáhneme oheň a smažíme z obou stran, dokud se žloutek nepřetáhne zlatavou pevnější vrstvou.
  7. Servírujeme se zeleninou nebo ovocem.

Rádi byste si volská oka dopřávali častěji, ale vadí vám nezdravý způsob jejich přípravy? Na keramické pánvi se smaží pouze s minimem tuku.

Do křupava opečené toasty s volským okem uprostřed.
Zdroj: chefshamy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.