Klasické nepečené vánoční cukroví, které je oblíbené především u mužské části populace.
Ingredience:
- 1 balíček piškotů
 - 3/4 šálku moučkového cukru
 - 2 PL mletých vlašských ořechů
 - 1 vejce
 - 4 PL másla
 - 1 PL kakaového prášku
 - 2 PL rumu
 - 3 PL vaječného koňaku
 - moučkový cukr na posypání
 
Postup:
- Připravte si přibližně 35 piškotů jako základy pro včelí úly.
 - Zbytek piškotů rozemelte a smíchejte s mletými ořechy.
 - Přidejte vejce, cukr, máslo, rum a kakaový prášek.
 - Vše důkladně smíchejte dohromady a vypracujte v těsto.
 - Vypracované těsto zabalte do potravinové fólie a vložte na 3 hodiny do ledničky.
 - Následně vychlazené těsto postupně vtlačujte do formičky na vosí hnízda.
 - Prstem či obrácenou stranou vařečky udělejte do těsta důlek a vyplňte vaječným likérem.
 - Na závěr přiklopte piškotem a úlek opatrně vyklopte z formičky.
 - Skladujte v chladu a před podáváním posypejte moučkovým cukrem.
 

Láká vás vánoční cukroví bez pečení? Vyzkoušejte další varianty!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček