Máte-li rádi chuť hořčice, je tento recept jako dělaný pro vás.
Vyberte si hořčici dle vlastního vkusu a nechte si chutnat.
Ingredience
- 2 cibule
- 5 ks baby okurek
- ½ svazku pažitky
- 20 g másla
- 1 polévková lžíce sherry octa
- 450 g kuřecích jater
- 1 čajová lžička hořčice
- 1 čajová lžička kukuřičného škrobu
- sůl
- pepř
- 30 g přepuštěného másla
- 100 g mouky
Postup
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
- Okurky sceďte a nakrájejte na tenké plátky.
- Opláchněte pažitku a nakrájejte ji na malé kroužky.
- Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Cibuli zalijte sherry octem a vmíchejte hořčici. Vařte 5 minut na střední výkon.
- V troše studené vody rozpusťte kukuřičný škrob a vmíchejte jej do omáčky.
- Přidejte okurky a duste dalších 5 minut.
- Játra mezitím nakrájejte na malé kousky a na druhé pánvi rozpusťte přepuštěné máslo.
- Zatímco se máslo rozpouští, obalte játrové kousky v mouce a orestujte je.
- Dochuťte solí, pepřem a přelijte omáčkou z první pánve.
- Při servírování posypte pažitkou a podávejte s oblíbeným pečivem nebo rýží.

Chcete si připravit vlastní pečivo? Inspirujte se našimi recepty na domácí pečivo, po kterém se “jen zapráší”.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček