Skvělé borůvkové recepty pro každou příležitost na jednom místě. Inspirujte se!

Fandíte lesnímu ovoci a můžete ho konzumovat v jakékoliv podobě? Pak právě pro vás jsou určeny recepty na borůvky.

Jsou lahodné, chutné a dají se z nich vykouzlit úžasné dobrůtky. Inspirujte se v našem článku.

Pozvěte své blízké či přátele na odpolední dýchánek, rodinnou oslavu nebo jen na posezení u kávy.

Překvapte je něčím novým, zajímavým, co pohladí jejich chuťové pohárky a zaplní jejich bříška, i když třeba jen na chvíli.

Proč jíst borůvky?

Konzumací borůvek doplníme našemu tělu důležité vitamíny a minerály, které jsou prospěšné pro naše zdraví. Co nejdůležitějšího obsahují?

  • Vitamíny skupiny B
  • Vitamín A, C, E a K
  • Mangan
  • Vápník
  • Železo
  • Hořčík
  • Fosfor
  • Draslík
  • Zinek
  • Organické kyseliny
  • Velké množství vody
  • Vlákninu

K čemu mohou být borůvky prospěšné?

  • Pomáhají se snížením cholesterolu
  • Zlepšují náš imunitní systém
  • Mají pozitivní vliv na zrak
  • Jsou doporučovány při potížích s aterosklerózou
  • Snižují cukr v krvi
  • Pomáhají s regenerací těla
  • Mírní bolesti při menstruaci
  • Disponují antibakteriálními účinky

V jaké podobě můžeme na borůvky narazit?

  • Čerstvé
  • Sušené
  • Mletý prášek ze sušených plodů
  • 100 % šťáva
  • Sirup
  • Džem
  • Lyofilizované
  • Mražené

Co je dobré si zapamatovat?

Když dáváme borůvky do mrazáku, vydrží tam až 12 měsíců, přičemž musí být uložené v krabičce či sáčku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.