Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš
Příprava: 15 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 4

Po namáhavé zabijačce musí přijít odměna. Tu si nejlépe vychutnáte zpracováním masa, které z ní pochází. Tentokrát budeme potřebovat maso a vnitřnosti vepře.

INGREDIENCE

  • 600 g vepřové krkovice
  • 250 g vepřového laloku
  • 350 g vepřových vnitřností (ledviny, slezina, játra, jazyk, mozeček, srdce)
  • 250 g cibule
  • sádlo
  • paprika sladká mletá
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • 3 stroužky česneku
  • 40 g hladké mouky

POSTUP

  • Cibuli si nakrájíme nadrobno a smažíme na sádle do tmava. 
  • Maso si nakrájíme na kostičky, vnitřnosti si odblaníme a nakrájíme. 
  • K tmavé cibuli přidáme maso a restujeme do zatažení. 
  • Pak zasypeme paprikou a chvilku restujeme. 
  • Zalijeme vodou, přidáme kmín, sůl, pepř a dusíme do měkka. 
  • Ke konci přidáme prolisovaný česnek, zahustíme moukou smíchanou s vodou a vaříme ještě 10 minut. 
Recept na gulášek ze zabijačky.
dobruchut.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.