Luxusní nákyp z jaternicového prejtu a vařených brambor

Luxusní nákyp z jaternicového prejtu a vařených brambor
Příprava: 25 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg vařených brambor
  • sůl
  • kmín
  • 50 dkg kysaného zelí
  • 50 dkg jaternicového prejtu nebo prejtu z kroupových jelit
  • sádlo

Postup receptu

  1. Pekáček vymažeme sádlem a na dno narovnáme uvařené, oloupané a šťouchadlem nebo vidličkou rozmačkané brambory
  2. Osolíme je a okmínujeme, překryjeme vrstvou okapaného kysaného zelí a nahoru dáme vrstvu jaternicového nebo jelitového prejtu dochuceného podle vlastní chuti
  3. Pokapeme rozpuštěným sádlem a pečeme v troubě dozlatova
  4. Poznámka: suroviny můžeme rozdělit na poloviny a vrstvy udělat dvě

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.