Zajíc na černo

Zajíc na černo
Příprava: 40 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • maso ze zajíce (může být jenom zaječí předek)
  • 1,5 l vody
  • 1-2 cibule
  • 6 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 bobkový list
  • špetka tymiánu
  • lžička soli
  • 4 lžíce strouhaného perníku
  • 5 dkg nakrájených rozinek
  • 5 dkg nakrájených mandlí
  • citronová šťáva
  • cukr a 2 lžíce tuku a 2 lžíce hladké mouky na tmavší jíšku.

Postup receptu

  1. Omyté a očištěné maso dáme vařit do osolené vody společně s cibulí nakrájenou na plátky a s kořením
  2. Když je maso měkké, vyjmeme je, vývar scedíme a zahustíme jej tmavší máslovou jíškou a strouhaným perníkem
  3. Přidáme nakrájené rozinky a mandle a omáčku povaříme
  4. Nepřikrýváme, aby nezřídla
  5. Nakonec dochutíme citronovou šťávou (nebo octem) a cukrem do pikantní sladkokyselé chuti
  6. Příloha: jemný knedlík

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.