Základní máslový krém do vánočního cukroví

Základní máslový krém do vánočního cukroví
Příprava: 10 minut Počet porcí: 1

Chcete mít cukroví i s máslovou klasikou?

Příprava je jednoduchá a rychlá. Tento recept je na máslový krém do vánočního cukroví bez vajec. Hodí se nejen jako krém do vánočního cukroví, ale také do slavnostním dortů.

Co budeme potřebovat

  • 140 g másla pokojové teploty
  • 280 g moučkového cukru
  • 1 až 2 lžíce mléka
  • 1/4 lžíce vanilkového extraktu

Postup

  1. Ve velké misce utřete do hladka máslo s polovinou moučkového cukru.
  2. Přidejte zbývající moučkový cukr a jednu polévkovou lžíci mléka a vanilkový extrakt.
  3. Použijte ruční šlehač a šlehejte krém do té doby, než bude hladký.
  4. Přidejte další lžičku mléka. Přimíchejte případně i potravinářské barvivo (není podmínkou).
  5. Krém zamíchejte, dejte odležet do lednice, a potom jím plňte vánoční cukroví.

Do máslového krému můžete přidat i potravinářské barvivo, abyste docílili veselých barev. Máslový krém můžete proměnit také na pomerančový, stačí vynechat mléko a vanilku a přidat pomerančovou kůru a dvě lžíce šťávy z pomeranče. Pokud byste chtěli čokoládový máslový.

Sladký krém z másla.
Zdroj: cakemehometonight.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.