Žampionová omáčka se smetanou

Žampionová omáčka se smetanou
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3 Počet porcí: 4

Ingredience

  • 30 dkg žampionů
  • sůl
  • 1 kostka masoxu nebo houbového bujonu
  • 2 dl šlehačky
  • špetka mletého kmínu
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 lžíce polohrubé mouky.

Postup receptu

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a povaříme je s přidáním mletého kmínu a bujónové kostky v malém množství vody
  2. Houby občas promícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody nebo vývaru
  3. Když jsou houby měkké, zahustíme je lžící mouky, kterou rozmícháme v malém množství studené vody a za stálého míchání přidáme i sladkou a kysanou smetanu
  4. Při mírné teplotě povaříme
  5. Dochutíme solí, špetkou mletého pepře a citronovou šťávou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.