Ačkoli spojení ryby a sýra pro někoho nemusí znít zrovna nejlahodněji, nenechte se odradit. Je to totiž delikatesa! Přesvědčte se sami a nebudete litovat.
INGREDIENCE
- 1,5 kg filet z čerstvé tresky
 - 3 lžíce másla
 - 3 lžíce hladké mouky
 - 2 šálky plnotučného mléka
 - 2 lžíce dijonské hořčice
 - 1 lžička jemně nastrouhané citronové kůry
 - sůl dle chuti
 - pepř dle chuti
 - ½ šálku strouhaného parmazánu
 - 1 lžička kopru nebo estragonu
 - 1,5 šálku strouhaného čedaru
 - 1 šálek rozemletých krekrů
 - 1 lžíce olivového oleje
 
POSTUP
- Mléko vařte v mikrovlnné troubě asi 4-5 minut, dokud nebude těsně pod bodem varu.
 - Mezitím do středního hrnce přidejte máslo a mouku a společně 2 minuty opékejte.
 - Za stálého šlehání pomalu přilévejte mléko.
 - Vařte, dokud omáčka nezačne houstnout.
 - Přidejte citronovou kůru, dijonskou hořčici, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
 - Nakonec přidejte parmazán a kopr.
 - Uspořádejte ryby na dno vymazané zapékací mísy o rozměrech 23 x 23 cm nebo do jednotlivých gratinovacích misek.
 - Rybu přelijte omáčkou.
 - Navrch dejte sýr čedar.
 - Smíchejte rozemleté krekry s olivovým olejem a nasypte na čedar.
 - Pokud chcete, můžete do strouhanky přidat něco trochu pikantního, asi ½ lžičky.
 - Pečte 45 minut až hodinu při 175°C, dokud pokrm nebude bublat a povrch rovnoměrně nezhnědne.
 - Jednotlivé gratinované pokrmy by měly trvat asi 25 – 30 minut, stačí zkontrolovat střed, abyste viděli, že ryba je plně propečená.
 

Máme pro vás i další vynikající recepty na zdravé karbanátky z ryb 5x jinak. Inspirujte se!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček