Skvělé jídlo, které zahřeje a zasytí. Pórek dodá dávku vitamínů a smetana lahodnou chuť.
Ingredience
- 0,5 kg brambor
- 2 lžíce másla
- 1 pórek
- 300 g mletého hovězího masa
- 125 ml hovězího vývaru
- 50 g tvrdého sýru (eidam, ementál, čedar)
- ½ lžičky oregana
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- V hlubší pánvi nechte rozpustit lžíci másla, přidejte na půlkolečka nakrájený pórek a orestujte.
- Přidejte maso a opékejte, dokud zcela nezhnědne.
- Zalijte vývarem, přidejte sůl a koření a vařte na mírném ohni 15 minut.
- Brambory omyjte, oškrábejte a pokrájejte na kolečka.
- Směs rovnoměrně rozetřete do vymazané zapékací mísy a překryjte plátky brambor.
- Mísu zakryjte alobalem a dejte péct na 40 minut.
- Opatrně sundejte alobal, brambory zasypte sýrem a dejte zapéct na dalších 10 minut.
- Podávejte se zeleninovou oblohou.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček