Křehké noky zalité v sýrovo-rajčatové omáčce, doplněné čerstvým špenátem a zapečené v jeden lahodný pokrm je to, co chcete servírovat, jako slavnostní oběd.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
 - čtvrtina cibule (nasekaná)
 - 1 velký stroužek česneku (nasekaný nebo nakrájený na tenké plátky)
 - 340 g rajčatového pyré
 - 125 ml vývaru nebo vody
 - natrhaná bazalka
 - 60 g sýra mascarpone
 - 1/2 lžičky soli
 - 450 g bramborových noků
 - hrst baby špenátu
 - 230 gramů čerstvých plátků mozzarelly
 - parmazán
 
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
 - Zahřejte olivový olej na středně nízké teplotě.
 - Přidejte cibuli a česnek. Restujte, dokud cibule nebude průsvitná a voňavá.
 - Přidejte protlak a vodu nebo vývar, vše přiveďte k mírnému varu.
 - Přidejte natrhanou bazalku, mascarpone a sůl.
 - Přidejte noky a špenát.
 - Míchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo omáčkou.
 - Navrch dejte plátky mozzarelly a posypte parmazánem.
 - Pečte 15-20 minut, dokud sýrová směs na povrchu nebude mazlavá a světle zlatohnědá.
 - Podávejte s bazalkou.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček