Vynikající zapékané žampiony, rýži a česnek v domácí smetanové omáčce si zamilujete! Je to perfektní jídlo pro jednoho, které si navíc připravíte raz dva.
INGREDIENCE
- 1 a ½ lžíce olivového oleje
- ¼ šálku nakrájené cibule
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 110 g nakrájených žamiponů
- ½ lžičky soli
- ⅛ lžičky černého pepře
- ⅓ šálku kuřecího vývaru
- 3 lžíce smetany ke šlehání
- 2 lžíce zakysané smetany
- ¼ lžičky sušeného rozmarýnu
- ¼ šálku nevařené dlouhozrnné rýže
POSTUP
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- V pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni.
- Přidejte cibuli a za častého míchání asi 2 minuty restujte, dokud nezesklovatí.
- Přidejte nasekaný česnek a restujte dalších 30 sekund.
- Zvyšte teplotu na středně vysokou a přidejte do pánve ½ lžíce olivového oleje.
- Přidejte žampiony, ¼ lžičky soli a pepř.
- Žampiony vařte 5-7 minut za občasného míchání.
- Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu.
- Sundejte pánev z plotny a vmíchejte hustou smetanu, zakysanou smetanu, ¼ lžičky soli a sušený rozmarýn.
- Nevařenou rýži nasypte do zapékací misky o rozměrech 10 x 15 cm nebo 13 x 13 cm.
- Nalijte smetanovou omáčku na rýži a jemně promíchejte.
- Zapékací mísu položte na pečicí plech s okrajem a mísu pevně zakryjte alobalem.
- Pečte 40 minut a vychutnejte si horké.

Máme pro vás také vynikající recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček