Vynikající recepty se zapékanou cuketou aneb inspirace pro vaše zdravé obědy i večeře

Zelenina, která svým tvarem i barvou v mnohém připomíná okurku.

Z hlediska botaniky má ale překvapivě blíže spíše k dýni.

Pojďme se společně podívat na recepty ze zapečené cukety!

Ať už ji připravíte klasicky se sýrem, mletým masem či zeleninou, výsledkem vždy bude chutná a zdravá pochoutka.

Mimochodem, různé varianty tohoto pokrmu se mohou stát i velmi originální součástí vaší oslavy či večírku.

Jednotlivé kroky přípravy můžete zhlédnout také prostřednictvím videoreceptu!

Parmesan Basil Baked Zucchini Chips Recipe - How to Make Zucchini Chips
zdroj: inspiredtaste.net

Proč do svého jídelníčku zařadit cukety?

Zapečenou cuketu je možné připravit mnoha různými způsoby. Ve formě plátků, lodiček i nákypu. Tato nenápadná zelenina je navíc velmi zdravá, a tak se jí jídelníčku vyplatí zařadit nejen v této formě, ale také jako pomazánku či polévku.

Podobně jako okurky, obsahují i cukety velké množství vody, díky které pomáhají naše tělo čistit od nejrůznějších škodlivých látek. Cuketa je navíc bohatá také na rozmanité vitamíny, jako je vitamín A, B či C, a minerální látky, především draslík, hořčík a vápník.

Chcete si cuketu dopřát i mimo sezonu? Žádný problém, lze ji totiž velmi snadno uskladnit ve sklepě či zamrazením. V neposlední řadě lze cuketu podobně jako okurky rovněž zavařit.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.