Suché konzervování ořechů

Suché konzervování ořechů
Příprava: 20 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 1

Připravte si lahodné ořechy a mějte svou spíž plnou chutné a zdravé pochoutky. Zavařování ořechů na sucho je snadné a umožní vám uchovat jejich čerstvost a křupavost po celý rok. Ořechy můžete servírovat jako svačinku, ale je možné je použít také jako doplněk k snídaním, dezertům nebo do salátů.

Ingredience

  • ořechy 300 g

Postup

  • Ořechy zbavte skořápek a rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem. 
  • Plech s ořechy vložte do předehřáté trouby na 250 °C po dobu 45 minut. Během sušení ořechy občas promíchejte, aby se nepřipálily. 
  • Usušené ořechy vsypte do sterilizované sklenice tak, aby v ní zůstal 3cm volný prostor od horní části.
  • Naplněné sklenice pevně uzavřete sterilizovanými víčky a sklenice vložte do hrnce vyloženého utěrkou. Do hrnce nalijte tolik vody, aby hladina nepřesáhla 3 cm od spodu sklenic a ořechy zavařujte 10 minut. 
  • Sterilizaci sklenic a víček nepodceňujte. Je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení ořechů bakteriemi.
  • Následně sklenice vyjměte, nechte je volně chladnout a poté je skladujte na chladném a temném místě. Po otevření pokrm co nejdřív spotřebujte.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.