Zavařování v troubě je mnohem jednodušší než například v horké vodě. Zejména vám to ušetří spoustu času i práce. Ale i tento způsob zavařování má několik svých zásad, které je potřeba dodržet, a to:
Důkladnou sterilizaci sklenic
V troubě zavařujte pouze ve sklenicích se závitem
Používat stejnou velikost sklenic
Sklenice se v troubě nesmí vzájemně dotýkat ani se dotýkat plechu
Používejte hlubší plech, do kterého budete lít vodu
Co budeme potřebovat
- 2 kg čerstvých ostružin
 - 1 l vody
 - 300 g cukru
 
Postup
- Ostružiny omyjeme a očistíme pod studenou vodou
 - Naplníme je do omytých sklenic
 - Připravíme si sladký nálev, kterým ostružiny zalijeme
 - V hrnci si svaříme cukr společně s vodou
 - Tímto horkým nálevem ostružiny zalijeme
 - Sklenice uzavřeme víčky, které musí být na závit
 - Troubu si zapneme na 250 stupňů na režim horkého vzduchu
 - Na dno plechu dáme starou utěrku, kterou zalijeme vodou do výšky asi 2-3 centimetrů
 - Na plech vyskládáme skleničky a vložíme je do trouby
 - Ostružiny zavařujeme asi 8 minut
 - Když uplyne stanovený čas, tak všechny sklenice poté dnem vzhůru vyskládáme na kuchyňskou linku a necháme je 12-24 hodin v klidu odstát
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček