Nejste příznivcem nálevů? Rajčata si můžete zavařit i ve vlastní šťávě a je to delikatesa!
Budete potřebovat
- rajčata
- zavařovací sklenice s víčky
- zavařovací hrnec s teploměrem
Postup přípravy
- Nejdříve všechny sklenice sterilizujte – i s víčky.
- Rajčata očistěte a nakrájejte na čtvrtiny.
- Při skládání do sklenic je na sebe natlačte.
- Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou a zavíčkujte.
- Vložte do zavařovacího hrnce – skládejte je 1 centimetr od sebe.
- Podlijte vodou a zavařujte 20 minut na 85 stupňů.

Inspirujte se také našimi recepty na zavařování feferonek. Máme pro vás skvělé návody a tipy!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček