Tento způsob zavařování má dvě fáze – nejdříve si maso předpřipravíte (zničíte bakterie) a druhý den vaříte maso do konce. Je to jednoduché a budete mít maso připravené na horší časy.
Budete potřebovat
- syrové maso – jakýkoliv druh
- masový vývar – záleží na druhu masa
- sádlo – na vymazání sklenic
- zavařovací sklenice
Postup přípravy
- Připravte si zavařovací sklenice, které řádně sterilizujte.
- Mezitím si dejte vařit masový vývar – pokud budete zavařovat vepřové maso, použijte vývar vepřový – nechte vychladnout.
- Maso očistěte, zbavte šlach, kostí, tuku (malé množství ponechejte).
- Poté jej nakrájejte na požadovanou velikost, nasolte, opepřte a vložte do lednice na 24 hodin.
- Další den vymažte zavařovací sklenice sádlem.
- Sklenice musí být čisté a suché.
- Maso vkládejte natěsno do sklenic a podsypávejte trochou soli.
- Do ¾ sklenic nalijte studený masový vývar.
- Zavíčkujte a vložte do zavařovacího hrnce tak, aby se sklenice nedotýkaly.
- Podlijte je do ⅓ sklenic vodou a vařte na 98-100 stupňů hodinu.
- Sklenice nechte vychladnout do dalšího dne.
- Druhý den opakujte to samé vaření – hodina na 98 – 100 stupňů.
- Po uvaření sklenice vytáhněte a otočte dnem vzhůru na utěrku.
- Nechte vychladnout, sklenice popište a uskladněte.

Vepřové maso můžete naložit nejen syrové, ale i třeba pečené. Inspirujte se našimi recepty na zavařování vepřového masa, díky kterým to pro vás bude hračka!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček