Zakonzervovat si můžete i ovocné saláty. Vyzkoušejte náš jednoduchý návod a výsledkem bude slaďoučká svačinka, kterou si zamilují nejen vaše děti.
INGREDIENCE:
- 1,5 kg broskví
- 1,5 kg hrušek
- 700 g hroznového vína bez peciček
- 280 g konzervovaných maraschino třešní
- 3 šálky cukru
- 4 šálky vody
POSTUP:
- Hrozny odstopkujte, omyjte a uchovávejte v kyselině askorbové nebo citronové šťávě.
- Zralé, ale pevné broskve ponořte po několika do vroucí vody na 1 až 1 a 1/2 minuty, aby se uvolnila slupka.
- Namočte do studené vody a sundejte slupky.
- Nakrájejte broskve na poloviny, vypeckujte, nakrájejte na centimetrové kostky a uchovávejte v roztoku s hrozny.
- Hrušky oloupejte, rozpůlte a zbavte jádřince.
- Nakrájejte na centimetrové kostky a uchovávejte v roztoku s hrozny a broskvemi.
- V hrnci smíchejte cukr a vodu a přiveďte k varu.
- Rozmixované ovoce sceďte.
- Do každé horké sklenice přidejte 1/2 šálku horkého sirupu.
- Poté přidejte několik třešní a jemně naplňte sklenici směsí ovoce a dalším horkým sirupem, ponechte cca centimetrový prostor.
- Odstraňte vzduchové bubliny.
- Okraje sklenic otřete navlhčenou čistou papírovou utěrkou. ¨
- Zavíčkujte a zpracujte ve vodní lázni po dobu 20 minut.

Inspirujte se našimi tipy na zakonzervování broskví aneb jak si vychutnat své oblíbené ovoce po celý rok.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček