Máte rádi sladké snídaně? Zkuste tuto zdravější alternativu oblíbeného pokrmu, na které si jistě pochutnáte.
Ingredience:
- 2 zralé banány (nejlépe, když mají hodně hnědých skvrn)
- 1 a 1/2 šálku ovesných vloček
- 2 vejce
- 1/2 šálku neslazeného mandlového mléka
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/4 čajové lžičky soli
- olivový olej
Postup:
- Všechny ingredience, tedy ovesné vločky, banány, mléko, vejce, prášek do pečiva a koření, vložte do mixéru a mixujte na nejvyšší výkon, dokud nebude směs zcela hladká.
- Lívanečníkovou pánev zlehka vymažte olivovým olejem a rozehřejte.
- Jakmile je pánev rozpálená, přidejte těsto a smažte přibližně 2-3 minuty, dokud se lívance mírně nenafouknou a na okrajích se neobjeví několik bublinek.
- Lívance obraťte a smažte, dokud nejsou i z druhé strany zlatavě hnědé.
- Postup opakujte i se zbývajícím těstem.
- Hotové lívance můžete ozdobit čerstvým ovocem, oříšky či javorovým sirupem.

Recepty na ovesné vločky v podobě lívanců nejsou jedinou možností pro zdravou ovesnou snídani. Inspirujte se také recepty na chutné ovesné kaše.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček