Vyzkoušejte tuto zdravější alternativu vánočních rohlíčků. Chuťově božské a rozpadající se kokosové cukroví.
Ingredience
- 200g mandlové mouky (nebo najemno namletých mandlí)
 - 40g kokosové mouky
 - 100g změklého tuku (např. Hera)
 - 2 vejce
 - 1/2 lžičky kypřícího prášku
 - 30g moučkového cukru + na obalování
 - Špetka soli
 - 1/4 lžičky vanilkového extraktu
 - Kůra z bio citronu
 
Postup
- V míse smíchejte všechny suché suroviny. Poté přidejte vejce, vařečkou promíchejte a přidejte změklý tuk nakrájený na menší kousky.
 - Rukama vytvoříte hladké jednotvárné těsto. Vytvořte kouli, která trochu lepí a dejte na 2-3 hodiny do lednice.
 - Ztuhlé těsto poté rozdělte na 4 díly. Z každého dílu odlupujte kusy těsta, ze kterých vytvarujete kuličku, tu rozválíte na váleček a na plechu zahnete okraje do tvaru rohlíčků.
 - Máte-li těsto příliš drobivé, přidejte navíc žloutek. Pokud je naopak příliš mokré, přidejte více kokosové mouky.
 - Pečte na 160°C přibližně 10-12 minut, podle druhu trouby a tloušťce rohlíčků. Hlavně rohlíčky hlídejte.
 - Pečeme na 160 stupňů cca 12 minut. Rohlíčky hlídejte, záleží na jejich velikosti – podle toho přizpůsobte délku pečení.
 - Ještě teplé rohlíčky obalujte v moučkovém cukru.
 - Hotové rohlíčky můžete máčet v čokoládě nebo je udělat tenčí a slepovat marmeládou či krémem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček